mandag 10. januar 2011

10 år og IN LOOOVE .♥

Eldsten er forelska :)  Og kallenavnet hun og venninnene har på han er *flire* : truserøsk i tailand.  Hehe :)
Så herlig.




Hva skjer i kroppen når man blir forelsket?
Våren er tid for forelskelse. Men hva skjer egentlig i kroppen når vi blir forelsket?

I naturvitenskapen forklarer man forelskelse ut ifra noe som heter hormoner. Hormonene er et stoff som blir utskilt i kjertlene i kroppen. De fungerer som kjemiske budbringere mellom de ulike organene i kroppen. Det finnes mange forskjellige typer hormoner. De sender hvert sitt signal til deler av kroppen din. Sammen med nervesystemet står hormonene for kommunikasjonen inne i kroppen.

Adrenalinkick

Sammen med nervesystemet skal hormonene sørge for likevekten i kroppen. Likevekt er når alt er som det skal være, og du føler deg frisk og fin. Når du er skikkelig forelsket, blir det produsert mer av noen typer hormoner enn av andre. Likevekten kommer ut av balanse. Kroppen din kan for eksempel begynne å produsere mer adrenalin enn vanlig. Adrenalin er et hormon som virker på musklene, det gjør at hjertet slår raskere og du blir rastløs. Det har du sikkert merket. Når kroppen blir stresset på denne måten, oppfatter hjernen det av og til som en slags smerte. Den begynner å skille ut kroppens naturlige smertestillende stoffer. Disse gir deg en følelse av velvære og beruselse. Slik har det seg altså at forelskelse kan være både godt og vondt, samtidig.

(tekst/bilde hentet fra barn.sol.no )

2 kommentarer:

nefertiti sa...

Hehe - vi skal få det travelt med å passe jentene våre ... Vi som har sånne fiiine jenter, mener jeg ;-)

Min shabby Chic Verden sa...

Herlig når de er forelsket=) Nydelig pus du har. Hel skjønn. Kaken du fikk, så bare sååå god ut,tipper den var det også=)
Klem Hedda