lørdag 12. februar 2011

Disney Pocahontas.


Pocahontas er tittelen på en amerikansk animasjonsfilm fra 1995 produsert av The Walt Disney Company. Filmen ble første gang vist 16. juni 1995 og var Disneys 33. helaftens tegnefilm. Handlingen i filmen bygger på den romantiske legenden om den virkelige indianerjenta Pocahontas og hennes møte med de europeiske kolonistene i Virginia i USA først på 1600-tallet, og var Disneys første forsøk på å fortelle en dramatisk historie basert på en sann fortelling. (kilde wikipedia)




I dag har mini snuppa hatt omgang syken, begynte i natt men ble bedre i ettermiddag.

Pochahontas var en film hun enda ikke hadde sett, vi har bare lest boken.
Men eldsten hadde den i hylla så da satte vi den på og den går for 3dje gang siden vi satt den på kl 3 i dag.....

Bra film, det er jo basert på en virkelig historie, og det merker man jo også når man ser den ;)
Ingen udyr med roser, mus som syr, gode feer som lager fine kjoler, hekser med giftige epler eller blekkspruter med store pupper :)

Fant dette på wikipedia :

Handling:
Filmen forteller om den grådige guvernøren Ratcliff på vei fra England til Virginia for å lete etter gull. Med på båten har han den sjøvante John Smith som er mer opptatt av eventyr enn gullgraving. Han blir straks venner med indianerprinsessen Pocahontas og sammen vil prøve å løse konflikten mellom de rivaliserende nybyggerne og indianerene. Filmen slutter med at John Smith redder livet til indianerhøvdingen og det blir fred. John, som er skadet, må reise tilbake til England, mens Pocahontas blir igjen.

Handlingen i filmen er en del omskrevet i forhold til det som skal ha skjedd med de virkelige rollemodellene. I filmen er for eksempel helten John Smith og Pocahontas jevngamle, noe som er pyntet på i tråd med Disney-selskapets ønske om å fortelle tydelige historier med bred appell og uten provoserende innhold.

Den virkelige Pocahontas ble forøvrig senere giftet bort med den ti år eldre nybyggeren John Rolfe og døde i England bare 22 år gammel.

Den indianske Powhatan Renape-nasjonen sendte en formell klage til Disney-selskapet over at filmen gav en feilaktig fremstilling av Pocahontas' liv, og blant annet unnlot å nevne at "Pocahontas" bare var et tilnavn (som nærmest betyr "rampunge" eller "bortskjemt"), mens hennes egentlige navn i stammen var Matoaka.[1]

Stemmer [rediger]

I den norske versjonen har Guri Schanke stemmen til Pocahontas og Anita Skorgan har sangstemmen. Mens i den engelske har Irene Bedard stemmen til Pocahontas, mens Judy Kuhn har sangstemmen hennes. Andre kjente på rollelisten til den engelske versjonen er Mel Gibson med stemmen til John Smith og Christian Bale med stemmen til Thomas.

Ingen kommentarer: