lørdag 5. februar 2011

Forfatter anbefaling!

Liza Marklund og James Patterson har sammen skapt en intens thriller om et søskenpar på morbid reise gjennom Europa.
Journalisten Dessie Larsson får et postkort med et makabert budskap. Snart er hun involvert i jakten på en sofistikert mordereduo - på tokt gjennom Europas storbyer.
Postcard Killers åpner med at et sjarmerende, ungt amerikansk søskenpar kurtiserer et nygift engelsk par de treffer i Paris. Søsknene Sylvia og Malcolm Rudolph er tilsynelatende entusiastiske turister som søker vennskap og opplevelser. De spiser sammen med engelskmennene, flørter og får dem til å bruke penger på dyre gaver til minne om den spesielle begivenheten som gjør at de er der de er. Så når kvelden kommer, forgifter Silvia og Malcolm champagnen som de serverer det engelske paret på hotellrommet, rundstjeler dem og dreper dem. Det hele er så langt fra drap i affekt som man kan komme. Det er snarere som en iskald henrettelse. Etterpå anretter amerikanerne de nakne, døde kroppene slik at de skal ligne et spesielt motiv.
"Dessie ser ingen sammenheng mellom beskjeden og det idylliske bildet med fontener og folk som spiser is. Og hvordan kan hun vel forstå hvilke diabolske hendelser det varsler?"
Mystisk postkort
Noen uker senere finner journalisten Dessie Larsson et kort i posthylla på jobben i kriminalredaksjonen i stockholmsavisen Aftonposten. Motivet på kortet er Stortorget i Gamla Stan. Teksten på kortet er håndskrevet med store bokstaver:
"To be or not to be In Stockholm, That is the question We’ll be in touch"
Dessie ser ingen sammenheng mellom det idylliske bildet med fontener og folk som spiser is. Og hvordan kan hun vel forstå hvilke diabolske hendelser det varsler? Hun legger det til papirgjenvinning og tenker at folk ikke har mye å finne på. På det neste redaksjonsmøtet får hun høre at det er funnet enda et myrdet kjærestepar i Europa. Denne gang i Berlin. Og et postkort var blitt sendt til en lokalavis, med et Shakespeare-sitat på baksiden. Dessie tenker på hva som ligger i gjenvinningskassa hennes. Hun skjønner at dette er ekte saker og snapper etter luft før hun forteller de andre: "Jeg tror de har kommet til Stockholm."
Besatt drapsetterforsker
Men før det som blir kalt The Postcard Killers slår til i Stockholm, blir Dessie oppsøkt av en annen amerikaner med en besettelse. Jacob Kanon er drapsetterforsker fra Manhattens 32. distrikt og på en altoppslukende jakt etter de to psykopatiske morderne. Han har ikke noe offisielt mandat, men han har et særdeles sterkt motiv, og han akter å forfølge morderne til helvete er belagt av is, som man sier over there. Morderne startet nemlig sin bisarre turné med å drepe Kanons datter og svigersønn da de var på ferie i Roma.
Heftig lesning
Det halsbrekkende tempoet og de uventede vendingene gjør dette til enda heftigere lesning enn Liza Marklund vanligvis byr på. Resultatet av det overraskende samarbeidet mellom den nordiske spenningsdronningen og den amerikanske thrillermesteren James Patterson er noe helt utenom den tradisjonelle, nordiske krimfortellingen. Det er et tøylesløst fortellingsprosjekt til lesegledens fremme.

(kopiert fra Bokkilden.no) DENNE LINKEN

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeg må si at jeg liker Liza Marklund sine bøker. Jeg har alle sammen.  Denne boka begynte jeg på kl  4 i ettermiddag og ble ferdig med nå ... Hva kan jeg si      LOVE IT

Ingen kommentarer: