tirsdag 14. desember 2010

HVITJUL:NO



Hvit jul er en kampanje som drives i fellesskap av de tre organisasjonene Juba, Juvente og IOGT, og ønsker å sette fokus på rus i jula spesielt i forhold til barn.
Helsedirektoratet estimererer at rundt 120.000 barn lever til en hver tid i hjem hvor det er rusmisbruk. Disse barna er spesielt utsatte i jula, for da har Vinmonopolet dobbel så stor omsetning som resten av året. I tillegg viser forskning at barn blir påvirket uansett når de voksne drikker, selv i måteholdne hjem.
Barn merker det når mamma eller pappa blir annerledes. De merker det når mamma blir overstadig glad eller når pappa ler ekstra mye eller er ironisk. Dette er inkonsekvent atferd, og kan være skummelt for barn og være vanskelig å forstå. Barn ønsker voksne som er til stede, uten påvirkning av alkohol.
Kampanjen består av to element:
  1. Kontrakten, som voksne skriver under og som er moralsk bindende. I kontrakten gir man et løfte om å ikke drikke alkohol i perioden 24.-26. desember. Kontrakten kan man enten skrive under på nett eller man kan oppsøke medlemmer fra Juba, Juvente og IOGT som i førjulstida vil stå på stand.
  2. Aktivitet, som er et aktivitetstilbud til barn og unge i jula som er garantert rusfritt. Dette er arrangementer som Juba, Juvente og IOGT har og åpner for andre, og tilbud som blir arrangert spesielt i forbindelse med Hvit jul.
Slagordet til kampanjen er Alle barn har rett til en Hvit jul. Vi håper du vil støtte barns rett til en fin og hvit jul, og dette kan du gjøre ved å skrive under kontrakten.


HVITJUL.NO.


Jeg har kopiert dette fra siljemilf.blogg.no.

Ingen kommentarer: